Események

Kiss Ferenc a Növényi Biodiverzitásért Alapítvány

5000 év – Változások Egyiptom növényvilágában

A Humbolt Napok alkalmából interaktív előadás keretében lehet megismerkedni az ókori Egyiptom növényvilágával, mely már a fáraók korában jelentős változásokon ment keresztül. Szó lesz a kezdeti szavannás területből az éghajlatváltozás következtében félsivataggá vált majd teljesen elsivatagosodott Szaharáról, és a fáraókori északi kereskedelmi kapcsolatok és hódítások miatt betelepített növényekről, melyek különösen az Újbirodalom és perzsa időszakban okoztak jelentős változásokat Egyiptom flórájában, majd a római birodalmon belüli kereskedelem és gazdasági igény ("Róma éléskamrája") okozta mezőgazdasági átalakulásról. A későbbi időszakban a papirusz eltűnéséről, a középkori erdőgazdálkodásról, a cukornád megjelenéséről, a gyapot betelepítéséről, végül a Naszer-tó létrejöttével kialakult modern egyiptomi mezőgazdaságról tájékozódhatnak a résztvevők.

Helyszín: Török János Mezőgazdasági Szakképző Iskola
Időpont:  2021, szeptember 13.

Kedvenc növényeim - Fotópályázat

Ha szeretsz rácsodálkozni a természet kincseire, és érdekelnek a növények, és szívesen fényképezel, vegyél részt pályázatunkon!

Tematikus séta a Soroksári Botanikus Kertben

Tematikus séta a hazai védett nőszirom fajok megismerésére. Május heteiben kerül meghirdetésre, amikor ezek a fajok tömegesen virágoznak a kertben.

© 2021 Bíborsáfrány

Hírlevél
Joomla Extensions powered by Joobi

Email

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.